فهرست مطالب

Journal of Research Development in Nursing and Midwifery
No. 4, 1998

  • تاریخ انتشار: 1377/06/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بررسی مقایسه ای اثرات گندزدایی محلول هالامید، گاز فرمل و اشعه ماوراء بنفش در اتاق های عمل
    سید عابدین حسینی، امیر رضا صالح، طاهره راشد صفحه 1
    اتاق های عمل، مکان مناسبی برای ابتلا به عفونت های بیمارستانی هستند. این عفونت ها، در نتیجه شکسته شدن سدهای دفاعی بدن در بیماران مراجعه کننده به مراکز آموزشی و درمانی بوجود می آیند.نقش پرستاران اتاق عمل برای کنترل و جلوگیری از انتشار و ابتلا به عفونت حائز اهمیت است. به همین دلیل، استفاده از انواع مختلف گندزداها در اتاق های عمل و اتخاذ گندزداهای موثر و روش صحیح گندزدایی که از نظر میکروبیولوژیایی و اقتصادی مناسب باشد، ضروری به نظر می رسد.طرح پژوهشی حاضر، برای رسیدن به این هدفها به انجام رسید.بدین منظور، قبل از گندزدایی و بعد از آن از مناطق مورد نظر نمونه برداری شد و پس از کشت نمونه ها و انجام سایر اعمال آزمایشگاهی، اطلاعات بدست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت..پس از تجزیه وتحلیل آماری، نتایج نشان دادند بین اثرات گندزدایی اشعه ماوراء بنفش، محلول هالامیدوگازفرمل، تفاوت معنا داری وجود ندارد.با توجه به اثرات سوء گاز فرمل و اشعه ماوراء بنفش برای تجهیزات و کارکنان در گندزدایی اتاق های عمل از محلول هالامید استفاده شود.
    کلیدواژگان: گندزدایی، اشعه ماوراء بنفش، گاز فرمل، محلول هالامید، اتاق عمل
  • ایدز در بارداری
    نازلی ذبیحی راد صفحه 2
    در جهان شیوع عفونت ناشی از ویروس نقص ایمنی انسان(HIV) در زنان رو به افزایش است.زنان بارداری که واجد ویروس نقص ایمنی انسان هستند، می توانند ویروس ایدز را طی زایمان و بعد از آن به فرزند خود انتقال دهند.شیوع انتقال عمودی(انتقال مادر به فرزند) به طور معمول 15 درصد می باشد.عوامل مادری افزایش دهنده انتقال عمودی شامل وضعیت وخیم بالینی، ضعف سیستم ایمنی، زایمان زود رس، تغذیه با شیر مادر، زایمان طول کشیده، کوریوآمنیونتیس و زایمان مهبلی است.ایدز سن، جنسیت و نژاد نمی شناسد و بیشترین سن ابتلای زنان 20 تا 29 سالگی است که بهترین سن حاملگی نیز به شمار می رود.مصرف((زیدوویدین)) در درمان ایدز طی حاملگی، افزایش میزان ناهنجاری های مادرزادی را نشان نداده است. این افرادباید تحت درمان با((زیدوویدین)) قرار گیرند که این،خطر انتقال را از 25 درصد به 8 درصد کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: ایدز، باداری
  • دفع سموم با پدیده انتشار در همودیالیز و نقش پرستار در بکارگیری مناسب آن
    حسین نصیری صفحه 3
    هدف همودیالیز مکرر، جبران اعمال دفعی مواد زاید ناشی از سوخت و ساز ازت و تنظیم بیلان آب و الکترلیت کلیه های تخریب شده است. این عمل با مبادله مستمر مواد محلول و آب از طریق یک دیالیزور که دارای غشاءنیمه تراوا است، بین پلاسمای خون بیمار و مایع دیالیز، صورت میگیرد. محلول دیالیز ترکیبی است که تا حد امکان آن را شبیه ترکیب شیمیایی پلاسمای طبیعی خون در نظر گرفته اند.این محلول طی فراینددیالیز، سموم، آب و الکترولیت ها را دفع می نماید و مانع از دست رفتن الکترولیت های اساسی خون می شود و در انجام ساز و کارهای فیزیکی انتشار و ایفای نقش پرستار برای خوب گرفتن سموم، مورد بحث قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: پدیده انتشار، نیمه تراوا، انعقاد خون، هپارین
  • بررسی میزان آگاهی و نیازهای آموزشی بیماران مبتلا به تالاسمی و خانواده های آنان در مورد بیماری تالاسمی
    لیلا جویباری، حمیرا خدام، محمدعلی وکیلی صفحه 4
    هدف این مطالعه توصیفی بررسی نیازهای آموزشی و میزان آگاهی کودکان مبتلا به تالاسمی و خانواده های آنان است. بدین منظور پرسشنامه ای به صد تن از مراجعین مرکز تحقیقات تالاسمی و بنیاد امور بیماری های خاص شهر گرگان داده شد. نتایج حاکی از آن است که متوسط سن مراجعین4 /11 سال بوده و اکثر نمونه ها آگاهی های خود را از پزشکان گرفته اند. بیشترین میزان آگاهی والدین به ترتیب در بخش درمان تالاسمی، پیشگیری و ماهیت بیماری و در بیماران تالاسمی بالای 14 سال درقسمت ماهیت بیماری، درمان و پیشگیری از آن بود 5./6 % از والدین میزان آگاهی خوبی داشتند و هیچ یک از بیماران آگاهی رضایت بخش در زمینه های فوق نداشتند. این یافته موید آن است که بیماران مبتلا به تالا سمی و والدین شان نیاز به افزایش دانش درباره بیماری خود دارند.
    کلیدواژگان: تالاسمی، نیازهای آموزش
  • بررسی میزان رضایت شغلی پزشکان و پیراپزشکان مراکز آموزشی- درمانی گرگان و عوامل موثر بر آن
    سید یعقوب جعفری، جمشید فرجی، محمد علی وکیلی، عین الله ملایی صفحه 5
    کار نه تنها به خاطر پیامدهای اقتصادی اش قابل توجه است، منافع و نتایج اجتماعی و روان شناختی مهمی نیز به دنبال دارد که باید مورد بررسی قرار گیرند.رضایت شغلی، به احساس خوشایند ناشی از کارکردن و نیل به اهداف مالی، اجتماعی و روانی کار اطلاق می شود.این احساس در صورتی تنزل می یابد که متغیرهای تامین کننده آن نظیر شرایط کاری، روابط شغلی فی مابین، میزان حقوق و مزایا، نظارت در محیط کاری و... دستخوش نقایص با بحران های معنا دار شوند. خلل در این متغیرها، با افت رضایت شغلی، همبستگی معنادار دارد.بنابراین، میزان بارآوری و کیفیت تولید یا خدمات نیز، به دلیل افت پشتوانه های انگیزشی کارگران، دچار رکود و نقصان می شود. هدف این مطالعه، بررسی میزان رضایت شغلی پزشکان و پیراپزشکان مراکز آموزشی- درمانی گرگان و تعیین عوامل موثر بر آن بوده است. به همین منظور، با پرسشنامه رضایت شغلی که مبتنی بر نظریه هرزبرگ طراحی شده بود، تعداد212 نفر پزشک، پرستار،ماما، کاردان هوشبری و اطاق عمل مورد پرسش قرار گرفتند.نتایج نشان دادند که پیراپزشکان، به طور معنادار نسبت به پزشکان، رضایت شغلی کمتری دارند و متغیرهای پیش بین موثر بر رضایت شغلی، به نحوی نسبتا یکسان بر رضایت شغلی افراد در گروه های حرفه ای مختلف تاثیر می گذارد.همچنین معلوم شده است که حدود 51 درصد پرسش شوندگان، از شغل خود ناراضی یا کاملا ناراضی بودند.
  • بررسی شستشوی دست پرسنل درمانی - خدماتی شاغل در مراکز آموزشی - درمانی شهر گرگان و برخی از عوامل موثر بر آن
    لیلا جویباری، اکرم ثناگو صفحه 6
    یکی از مهمترین شیوه های انتقال عفونت بیمارستانی، انتقال از طریق دست ها است. از این رو شستشوی دست مهم ترین شیوه کنترل آن به شمارمی آید. هدف این مطالعه، بررسی شستن دست پرسنل شاغل در مراکز آموزشی – درمانی شهر گرگان و تعیسین پاره ای از عوامل موثر بر آن است. بدین منظور دفعات شستشوی دست، مدت آن، شوینده های مصرفی، دفعات تماس و نوع تماس 162 تن از پزشکان، پرستاران و کارگران بخش های نوزادان، فوریت ها و مراقبت های ویژه سه مرکز آموزشی –درمانی ظرف سه ساعت نوبت کاری مشاهده و ثبت شد. نتایج حاکی از آن است که تفاوت معنی داری بین دفعات شستن دست با 05 / 0< p در بخش ها وجود ندارد. در مجموع 9 / 38 در صد نمونه ها در تماس با بیمار دست خود را نشستند. دفعات شستشوی دست بین پرستاران، پزشکان و کارگران با 1 000 / 0 >P تفاوت معنی داری دارد. بیشترین دفعات شستشن به ترتیب مربوط به پرستاران، کارگران و پزشکان است. سنوات خدمتی تاثیری در افزایش دفعات شستن دست ندا شته است. متوسط تماس تمییز برای هر فرد 4/6 و تماس کثیف 2/3 بار بود. متوسط شستشوهفت ثانیه بوده و بیشترین شوینده مصرفی بتادین می باشد همچنین نمونه ها اظهار داشتند پیشگیری از انتقال عفونت به خود، به بیمار، قرار داشتن دستشویی در مکان منا سب و شویند ه مرغوب چهار عامل بسیار مهم در ترغیب آنها به شستن دست است.
    کلیدواژگان: شستن دست، پرسنل درمانی- خدماتی
  • اندازه گیری بالینی درد
    علی اکبر عبداللهی صفحه 7
    یکی از وظایف پرستاران ارزیابی درد بیماران مختلف می باشد. چون درد یک پدیده ذهنی است و تنها خود شخص می تواند آن را تجربه و ارزیابی کند، در ارزیابی درد بیماران، پرستاران دیدگاه های مختلفی دارند و روش متداول و متعددی موجود است. مقاله ذیل درباره روش ها و معیارهایی که در کلینیک برای ارزیابی درد به کار می روند بحث می کند.این معیارها شامل نمودارهای اندازه گیری رفتار درد و الگوهای چندبعدی در ارزیابی درد است.همچنین این نمودارها و روش های اندازه گیری از نظر اعتبار و اعتماد علمی، زمان مناسب، مزایا و معایب هریک بررسی خواهند شد.
    کلیدواژگان: اندازه گیری، کلینیک، درد
  • چکیده انگلیسی مقالات
    صفحه 8